Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.289

Odškodnění za 2x vymáhanou exekuci omylem a poškození dobrého jména - postup vymáhání

Odesláno: 
Otevřeno 2278 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2009 se mi narodila dcera, zaplatili jsme tenkrát všechny poplatky (otec u porodu, nadstandard na porodním sale, nadstandard na odd. šestinedělí atd.) a za rok mi přisel dopis od advokáta, ze jsme neuhradili tenkrát ještě poplatek za hospitalizaci 300 Kč a s odměnou advokatovi mi to naúčtovali na necelých 7.000 Kč. To jsem tenkrát zaplatila.
12/20147 jsem šla nakoupit a blokovaný účet z důvodu exekuce. Blokace na 14.000 Kč. Nechápala jsem, odkud. Jeste ten den mi došel dopis, ze opět ten poplatek za porodnici. Volala jsem na exekutorský úřad, že poplatek se všemi sankcemi je dávno uhazen. Po velmi nepříjemném hovoru mi doporučili uhradit znovu a poté vymáhat zpět. Firma která mi to znovu naúčtovala je v likvidaci!!! Okamžitě jsem uhradila a nyní stale čekam na odblokovani účtu. Byla jsem do prosince 2017 na mateřske dovolené. S třetím dítětem. Tatínek nás opustil a já nastoupila na brigádu, kam jsem chodila od července 2017 do prosince 2017. Nyní jsem od 1. ledna 2018 zpět ve svém zaměstnání. Mam tři děti. Víc jak měsíc mám zablokovaný účet, téměř bez peněz, půjčovala jsem si od rodičů, očernili moje jméno - v bance, na poste, u zaměstnavatele, celé město si uz o tom povída. Nedají mi nikde žádný úvěr, chtěla jsem si vzít na bydleni.
Dnes (30.01.2018) mi pani z té právní firmy oznámila, že se spletli, že platba tam samozřejmě mají, ale že budu muset dlouho čekat na vrácení peněz.
Jak se bránit a mohu chtit omluvu, odškodnění?
 
Dobrý den, pokud byla exekuce proti Vám vedena neoprávněně a dlužná částka vymáhána dvakrát, máte především právo žádat po exekutorovi okamžité vrácení bezdůvodného obohacení, tj. veškerého plnění, které jste učinila v neoprávněně vedené exekuci. Dále důrazně trvejte na okamžité deblokaci Vašeho účtu, telefonicky i písemně. Pokud bude exekutor s dalšími kroky v horizontu několika dní otálet či bude nekomunikativní, sdělte mu, že si na něj budete stěžovat u jeho dohledového orgánu, což je Ministerstvo spravedlnosti, které má kompetence kontrolovat exekutory a požadovat po nich nápravu nesprávného postupu, a stížnost Ministerstvu spravedlnosti zašlete (zahájení dohledu na činností exekutora jeho kroky zpravidla značně urychlí). Ohledně náhrady majetkové i nemajetkové újmy se lze v daném případě domnívat, že byste na ni mohla mít nárok; pokud byste se rozhodla náhradu na exekutorovi nebo na oprávněném vymáhat, pak bych Vám doporučila obrátit se na některého právníka z řad advokátů (http://www.advokatikomora.cz).