Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.526.505

Úroky vyšší než úvěr - je to legální nebo je to lichva? (nebankovní podnikatelská půjčka u ProfiCredit)

Odesláno: 
Otevřeno 1233 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
2016 jsem si vzal u společnosti ProfiCredit podnikatelský úvěr, abych pomohl bratrovi od své přítelkyně ke koupi rodinného domu.
Bratr splácí úvěr ze svého účtu. Bohužel, se jednou zpozdil se splátkou a výše uváděná společnost mi vyhrožuje exekucí, nehledě na to, že už mi účtují penále.
Půjčil jsem si 100.000 Kč, které jsou nyní splacené a chybí doplatit úroky cca dalších 120.000 Kč.
Je nějaká možnost jak tuto situaci vyřešit? Zajímá mne zda je vůbec možné přeplatit více než jsem si od společnosti půjčil a zda to není nelegální postup? Komunikaci se nevyhýbám, naopak po zmeškaném hovoru volám zpět a často se mi stává, že se nemohu dovolat. Dokonce jsem se dotavil na pobočku, kde se mnou zaměstnankyně nechtěla nic řešit a bylo mi řečeno, že,, již není komunismus a každý jedeme na sebe." Vím, že nejlepší cesta je doplatit úvěr včas, jenže peníze jsem si vůbec nepůjčil pro sebe a tak se mi nechce platit úvěr za někoho jiného. Existuje nějaký postup jak např. úvěr přenechat se souhlasem druhé osobě?
Mockrát Vám děkuji
P
 
Dobrý den, Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz.
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.