Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.422

Dluh na splátkách insolvence v době evidence na ÚP (uchazeč o zaměstnání)

Odesláno: 
Otevřeno 571 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
05/2016 mi schválili insolvenci. 09/2016-01/2017 jsem byla vedena na ÚP a v době od července do srpna 2017 jsem byla na nemocenské a bohužel jsem neměla finance na splácení insolvence.
V září 2017 jsem byla u insolvenčního soudu kvůli dluhu, který mi vznikl v době, kterou jsem již dříve uvedla. Bylo mi řečeno, že vzniklý dluh musím uhradit, jinak mi bude insolvence zrušena.
Bohužel nemám kde tyto peníze sehnat. Jedná se o částku cca 100.000 Kč.
Chtěla jsem se zeptat, jak tuto situaci mám řešit a zda tuto částku za dobu určenou výše po mě soud může vyžadovat nebo zda nikoli. Jsem úplně zoufalá. Jsem matka samoživitelka a vycházím s penězi jak se dá. Děkuji za Vaší odpověď.
 
Dobrý den,

dlužník v případě, že se dostane nezaviněně do nepříznivé finanční situace, může soud požádat o tzv. odklad splátek, kterým se přeruší insolvenční řízení. Toto je však nutné řešit ihned, jak situace nastane, na což je ve Vašem případě patrně zcela pozdě.
Základní podmínkou splnění oddlužení je uhrazení alespoň 30 % pohledávek věřitelů a uhrazení odměny insolvenčního správce. Pokud tuto podmínku průběžně nesplňujete, může soud Vaše oddlužení zrušit a insolvenční řízení ukončit.

Doporučuji se v tomto případě neprodleně dohodnout s Vaším insolvenčním správcem, jestli je možné v oddlužení pokračovat, resp. jaká by musela být do konce oddlužení měsíční částka, kterou byste musela hradit, abyste uhradila alespoň zákonem vyžadovaných 30 % pohledávek věřitelů.