Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.534.421

Zneužití duplicitní SIM karty od Vodafone a vymáhání škody po pachateli trestného činu

Odesláno: 
Otevřeno 954 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
zneužití SIM karty: od 2000 mám u Vodafone tarif, který jsem aktivně využívala.
2013 jsem si pořídila jiné číslo s předplacenou kartou od Tescomobile a tarif u Vodafone jsem chtěla zrušit, bylo mi ale operátorem nabídnuto nechat číslo aktivní s nulovým tarifem a 20 minut volání zdarma. Souhlasila jsem tedy a číslo nechala aktivní. Přestala jsem ale toto číslo úplně používat.
09/2017 mě doma překvapila policie s tím, že zadrželi jistou osobu, která má duplicitní SIM kartu mého čísla od Vodafone. Tuto osobu vůbec neznám, nikdy jsem se s tímto člověkem nesetkala. Prý si objednal duplikát mé SIM karty přes Internet a Vodafone mu jí poslal na jiné jméno i adresu než je ta má. Prý prolomil mé heslo, které bylo slabé a na základě toho mu ji poslali bez ověření totožnosti. Tento člověk provolal 5032 Kč a Vodafone nyní vymáhá peníze po mě.
Nesouhlasím se zaplacením této částky, jelikož si myslím, že to není moje vina. Na pobočce Vodafonu mi tvrdí, že musím zaplatit a po té vymáhat peníze po pachateli.
Vše šetří policie, trestní oznámení podala policie a prý už je zbytečné, abych ho podávala já. Nevím si dál rady a potřebuji od vás poradit.
Mám vše nechat dojít až k soudu s Vodafone nebo mám částku zaplatit a vymáhat ji po mě neznámé osobě?
Předem moc děkuji a přeji hezký den!
 
Dobrý den.
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.poslatdotaz.cz .
Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9. -11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html