Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.853

Koupě bytu, domu, nemovitosti po ukončené exekuci a vliv registru exekucí

Odesláno: 
Otevřeno 657 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
po skončení a doplacení celé exekuce jsem prodala nemovitost přes realitní kancelář a chystám si koupit byt.
Žádnou půjčku nepotřebuji, ani úvěr mám peníze s prodaného. Pán z realitní kanceláře mi řekl že když jsem v registru exekucí, že být nemůže být byt napsán na mě. Nechápu co to má společného s registrem exekucí, když jsem již exekuci zaplatila.
Ještě nemohu pochopit proč pán co vyřizuje úvěr mému příteli - nejsme manželé, nemáme stejné trvalé bydliště atd. , si chtěl vyřídit úvěr na své auto a tento pán s té realitní kanceláře RK mu ten úvěr nabídl že ho vyřídí.
Prý ať jinam nechodí když jednal se mnou o prodeji mého rodinného domu RD. Úvěr vyřídili.
Nechápu proč pán z realitky spojuje úvěr mého přítele s napsáním pomalu koupeného bytu na mě, s mým registrem po zaplacení exekuce. Co tím zamýšlí nebo myslí můžete mi poradit?
Děkuji.
 
Zdravím Vás, to netuším u jednáním s realitním makléřem jsem nebyla. Je možné, že exekuce ještě nebyla vymazána z centrální evidence exekucí. Je již usnesení o zastavení exekuce v právní moci, pokud ano, mám za to, že realitní kanceláři by mělo stačit když doložíte usnesení o zastavení exekuce s doložkou právní moci a byt dle mého názoru může být napsán i na Vás.
Ohledně úvěru Vašeho přítele uvádím, že to na mě dělá dojem jako by se realitní makléř zabýval i sjednáváním úvěru a měl by tak tedy snadno zajištěn obchod, kdyby se Váš přítel rozhodl pro uzavření úvěrové smlouvy se společností pro kterou realitní makléř pracuje, a tudíž by měl realitní makléř nejen provizi za prodej bytu od realitní kanceláře, ale od společnosti, pro kterou zajišťuje i sjednávání úvěrových smluv rovněž i provizi za uzavření úvěrové smlouvy. Nic jiného mě totiž již nenapadá.