Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.756

Dluh na nájmu a podepsání směnky pronajímateli - vzniklé problémy

Odesláno: 
Otevřeno 827 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
Bydlela jsem v městským bytě s přítelem, ale s tím že ten byt jsme nedostali od města! Protože známá mi řekla, že má známého a ten má známého který ten byt má a nevyužívá ho protože nebydlí v tom městě kde jsme ho měli ale jinde a že na něj chodí udání proč ten byt nevyužívá atd. Dostala jsem kontakt setkali jsme se s ním domluvili a nechal nás tam s tím že já byla hlášená na městě jako sestřenice a přítel tam nebyl hlášený.
Nájem jsem platila přes inkaso nechtěl nic platit na účet, aby jsme ho nešli udat. Bydleli jsme tam od května 2016 do srpna 2017. I na mě zvonila policie s tím kdo tam bydlí, že je to kontrola od města a jestli se tam majitel zdržuje.
V červenci 2017 jsem měla platit nájem ale měla jsem nějaké finanční potíže s tím, že jsem volala majieli, že se stalo tohle a tohle a on že příjede.
Složenky vše bylo na jeho jméno. A koncem srpna 2018 se měl platit ještě nedoplatek. Kauci dostal 5000 Kč a to když jsme se stěhovali. Doklad nemám, vše bylo o důvěře.
On řekl že ten nájem za ten červenec 2017 zaplatí a já že se budu stěhovat v srpnu 2017, ale že nebudu mít ani na ten nedoplatek. Řekl, že si bere do zastávy můj nábytek a až mu zaplatím peníze, tak mi teprv dá nábytek. Podepsala jsem mu i směnku - nevěděla jsem co dělat v té situaci nikdy jsem se s tím nesetkala a hlavně jsem byla hrozně vystresovaná.
11.8.2017 nás vyhodil, protože mu přítel volal jako co to má znamenat pohádali se tak nás vyhodil a ještě řekl protože já 4.9.2017 měla soud v Praze kvůli insolvenci, tak mi vyhrožoval pokud se neodstěhujeme a nedáme peníze tak mi to dá na insolvenci, přitom sám je v Insolvenci. Hlavně žádné peníze jsem si od něj nepůjčovala!
Koncem srpna jsme jeli za ním s tím že mu dáme peníze. Přijeli jsme tam i se známýma, který nám pomohli odstěhovat věci. Přítel se s ním dohadoval, že po nás chtěl částku 30.000 Kč, což jsem podepsala na 30 tisic korun tu směnku.
8000Kč za červenec + 8000Kč za srpen +12 tisic nedoplatek.
Nakonec jsme mu dali 13 tisic za nájem za červenec + něco za nedoplatek o kauci nám řekl že použije na škody. S tím, že ta směnka se opět přepíše na mně, ale už na částku 15.000 Kč a ještě jsem na tu směnku musela napsat bez protestu! Přitom nás 11.8.2017 vyhodil a chce po nás celý nájem. S tím že mu to budem dávat ve splatkách po 5000 Kč až do listopadu 2017.
V září 2017 jsem mu volala že to pro něj mám ale nepřijel si. Teď od října 2017 mi píše zprávy a vyhrožuje, že to dá právníkovi, že čekat na peníze nebude přitom jsem mu psala že mu to do konce listopadu 2017 dáme najednou že jsme měli výdaje a on že prostě ne.
Nemá to nikde podložený že to mělo být ve splátkách bylo to jenom ústně domluveno, ani na směnce nebyl datum splatnosti. Deptá mě, jsem z toho na nervy. Nevim vůbec co dělat. Hlavně mám plno svědků o tom že jsem tam bydlela.
Děkuji.
 
Zdravím Vás,
pokud máte alespoň doklad o úhradě nájemného, máte výhodu. V opačném případě je to tvrzení proti tvrzení. Zde Vám mohu doporučit pouze jediné, a to navštívit co nejdříve advokáta, kterému rovněž ukážete i směnku či směnky. Protože pokud si věřitel prokazatelně odmítá od dlužníka převzít peníze, tak po tuto dobu není dlužník v prodlení s plněním závazku.
Je to však nutné doložit, což je možné například složení finančních prostředků do advokátní či notářské úschovy, s tím, že advokát či notář vyrozumí věřitele, že je finanční plnění od Vás pro něj k dispozici v advokátní či notářské úschově. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz