Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.719

Zákonné minimum v insolvenci, oddlužení, osobním bankrotu

Odesláno: 
Otevřeno 506 x
3 odpovědi
 
Dobrý den. Splácím insolvenci a chci se zeptat na zákoné minimum. V práci jsem měl srážku na úhradu zmetků 1500 a strhli mi to z tohoto minima. Chtěl bych vědět jak to je. Děkuji.
 
Dobrý den,

v roce 2017 činí základní nezabavitelná částka na jednu osobu 6.154,67 Kč. Její výpočet se pak odvíjí od výše čisté mzdy, přičemž maximální výše nezabavitelné částky pro jednotlivce bez vyživovaných osob činí 9.232,- Kč.

Bohužel netuším, co máte na mysli „srážkou na úhradu zmetků“; všeobecně však platí, že cokoliv by nemělo být odečítáno z nezabavitelného minima.
 
Dobrý den, mám dotaz. Platil jsem insolvenci a letos (2019) v listopadu, t. j. 11/2019 bych ji měl mít doplacenou. Začal jsem platit prosinec 2014. Chci se zeptat jestli mám někam žádat o ukončení a nebo to je automatický. Jestli to trvá 60 měsíců a nebo to může trvat dýl, třeba 62 měsíců? Děkuji.
 
Pěkný den,

Po uplynutí doby oddlužení, tedy 60 ti měsíců, podá insolvenční správce na soud závěrečnou zprávu o splnění oddlužení. Soud následně vydá usnesení o splnění oddlužení, kterým vás osvobodí od Povinnosti uhradit zbývající část závazků, jež nebyla uspokojena v oddlužení.