Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.517.619

Zpronevěra peněz exekutorem - jak dál postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 2441 x
1 odpověď
 
Dobrý den, v roce 2016 jsme splátkami uhradili exekuční příkaz. Potvrzení o ukončení exekuce jsme neobdrželi.
2017 jsme dostali zprávu od jiného exekučního úřadu, abychom exekuci doplatili. Šetřením s novým exekutorem jsme zjistili, že poslední splátky nebyly vůbec převedeny na účet věřitele, kde jsme dlužili. Na výpisech z banky máme potvrzeny platby. Bylo nám řečeno, že původní exekutor zpronevěřil nějaké peníze a podle jejich evidence exekuci doplacenu nemáme.
Nevíme jakým způsobem dále postupovat, když fakticky jsme zaplatili a nyní po nás chtějí platit znovu. Prosím o radu, jak postupovat. Nechce se nám řešit to po soudech. Z časových i finančních důvodů. Děkuji.
 
Dobrý den,

v této věci doporučuji písemně kontaktovat Exekutorskou komoru ČR (Exekutorská komora ČR, Radnická 14/16, 602 00 Brno; web: http://ekcr.cz/polozit-dotaz) s žádostí o prověření správnosti postupu předchozího (toho zejména) a současného soudních exekutorů. K tomuto doložte v kopiích veškeré listiny, které s danou exekucí souvisí, a doložte kopie výpisů z bankovních účtů, z nichž budou patrné platby odeslané na účet předchozího exekutora.