Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.444.452

Hrozba zadlužení a exekuce v místě trvalého bydliště a zrušení trvalého pobytu

Odesláno: 
Otevřeno 901 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
bydlíme již od 1994 společně s mými rodiči v rodinném domě na vesnici.
Manžel 2002 ukradl mému dědečkovi větší obnos peněz a také prohrál peníze v automatech a sázkových kancelářích. Všeho litoval a od této doby slibuje, že už nic takového neprovozuje. Rodiče mu bohužel nevěří, protože jezdí se zpožděním z práce, pořád někde telefonuje a prý to stačí jako důkaz.
Naše hádky vyústili ve vystěhování manžela k jeho matce, která už rodinný dům přepsala na druhého syna. Rodiče požadují zrušení trvalého bydliště manžela na adresu bratrova domu. Což není reálné, když je v tomto domě žije manželova matka jako věcné břemeno. Náš rodinný dům je již přepsán do mého vlastnictví. Opravdu nevím, jak to budeme řešit.
Manžel mi nemůže dokázat, že nemá žádné dluhy, je to slovo proti slovu. Rodiče chtějí, aby u nás měl pouze "přechodné bydliště".
Už jsem z toho všeho psychicky na dně.
Moc Vás prosím o radu a předem děkuji.
 
Zdravím Vás, zrušit trvalé bydliště manžela můžete až poté, co se manžel na adrese trvalého bydliště nezdržuje po dobu delší než 6 měsíců, což je nutné mít doložené i svědky. Pokud bude manžel z trvalého bydliště odhlášen, bude mít trvalé bydliště na adrese ohlašovny, tedy na úřadě.
Informace o změně trvalého pobytu vizte prosím zde:
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/trvale-bydliste.html
Váš dotaz je sepsán poměrně složitě, ale pokud správně chápu všechna fakta, bydlíte v nemovitosti, kterou vlastníte Vy a ne Vaši rodiče. V takovém případě jen a pouze Vy rozhodujete o tom, kdo má ve Vaší nemovitosti trvalý pobyt a kdo nikoliv.