Počet stránek ve webu: 43.148


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.420

Koupě nemovitosti v insolvenci a odpojení elektřiny novým majitelem - znechucení nelegálního bydlení původních majitelů nemovitosti

Odesláno: 
Otevřeno 781 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
20.7.2017 jsme podepsali kupní smlouvu na nemovitost s insolvenčním správcem. Nemovitost která byla předmětem smlouvy ještě obývali dlužníci.
Od podpisu kupní smlouvy měli měsíc na vystěhování a neučinili tak. Poté jsme jim poslali ještě další dvě výzvy k vystěhování, které stále ignorovali a neoprávněně obývají dům dodnes.
Podali jsme na ně trestní oznámení u Policie České republiky a žalobu na vyklizení k soudu.
Chtěla jsem se vás zeptat jestli by jsme mohli učinit ještě nějaké kroky a jak dlouho může trvat než soud začne žalobu řešit. Čekáme rodinu, miminko se nám má narodit 4.11.2017 a musíme platit hypotéku, takže nemůžeme být ani nikde v nájmu a musíme bydlet u rodičů.
Ještě jsem se chtěla zeptat, byli jsme na elektrárně zeptat se jestli jim můžeme odříznout elektriku tam nám sdělili, že když jsme majitelé tak to jde. Můžeme to bez problémů udělat?
Vážně nechceme platit ještě třeba další dva roky hypotéku a v domě nebydlet.
Předem vám moc děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

základní kroky, tedy žalobu na vystěhování a trestní oznámení, jste již podali.

Pokud je smlouva o odběru elektrické energie vedena na Vaše jméno, tuto můžete bez dalšího ukončit a elektroměr nechat demontovat.

Pokud však jsou smlouvy vedeny na bývalé vlastníky (insolvenční dlužníky), bylo by toto jednání přinejmenším sporné, jelikož Vám s odběrem samotné elektřiny nevznikají žádné náklady (faktury jsou na bývalé vlastníky a ti jsou povinni je hradit).
Ohledně samotné žaloby na vyklizení nezbývá než pokusit se soud urgovat, resp. se telefonicky informovat o stavu soudního řízení.