Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.441.861

Exekuce na účtě a opakované vyplacení životního minima dlužníkovi

Odesláno: 
Otevřeno 562 x
1 odpověď
 
Dobrý večer.
V srpnu 2017 jsem dostala exekuci na účet, takže byl účet zmrazen.
V bance mi vyplatili dvojnásobek životního minima. Další měsíc mi přišla výplata na účet švagrové (v práci jsem šéfovou poprosila aby to poslala na jiný účet) ale dnes (18.10.2017) mi přišla výplata opět na účet zmrazený exekucí jelikož v práci jsem skončila a paní šéfová my to udělala z justu a odůvodnila že to prostě poslala na účet co byl ve smlouvě a dál se se mnou nebavila.
Je možnost se k penězům nějak dostat, když už mi bylo z účtu jednou vyplacen dvojnásobek životního minima?
Mám doma malé dítě a manželovo výplata padá celá na nájem a poplatky takže jsme se ocitly bez finančních prostředků. Je nějaká možnost nebo už ne?
Předem děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, jedná se o duplicitní dotaz, na který již bylo odpovězeno, viz:
Zdravím Vás, o výplatu nezabavitelné částky z účtu povinného lze požádat pouze jedenkrát po celou dobu vedení exekuce přikázáním pohledávky z účtu povinného (blokace účtu). Vždy povinným doporučuji, aby se v zaměstnání dohodli na výplatě mzdy buď v hotovosti nebo formou poštovní poukázky, a to proto, aby mzda po srážkách ze mzdy nebyla poukázána na účet exekutora a povinní tak měli následující měsíc z čeho žít. Takto již Vaše sestra nemá nárok na žádné peníze a bude se muset spolehnout výlučně na pomoci rodiny, případně velmi dobrých přátel.