Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.494.835

Uplatnění dluhu věřitele do probíhající insolvence, oddlužení

Odesláno: 
Otevřeno 649 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Známé byl 2015 vydražen dům, jelikož měla mnoho exekucí.
10/2016 jí začal správce konkursu znovu strhávat z výplaty peníze a posílat jen 7.500 Kč s tím, že z této částky ještě platí 2500 Kč výživné, jelikož dopis o soudním příkazu k placení ztratila.
Teď přišel dopis z exekutorského úřadu, že musí do 14 dnů zaplatit 20.000 Kč k uspokojení pohledávky z 2014 (věřitel se nepřihlásil v konkursu v roce 2015).
Moc prosím o radu, co dělat, jelikož samozřejmě ani nemá šanci těch 20.000 Kč sehnat. A navíc 05/2017 přišel dopis, že správci byla ukončena povinnost výkonu dohledu nebo tak nějak.
Děkuji za radu.
 
Zdravím Vás, pokud byl na majetek Vaší známé skutečně prohlášen konkurs, tak po ukončení konkurzu se pokračuje v dosavadních exekucí, s tím, že exekutor musí odečíst plnění, které v průběhu konkurzu obdržel. Jelikož tento věřitel ani přihlášen nebyl, tak tento problém exekutorovi odpadá a Vaše známá bude muset tuto částku bohužel uhradit, a pokud tak neučiní bude ji exekutor po ní vymáhat formou exekuce. Pokud chcete mít stoprocentní jistotu a odpověď na konkrétní dotaz byl by nutné mi se napsat spisovou značku, pod kterou bylo insolvenční řízení v jehož rámci byl na majetek Vaší známé prohlášen konkurs vedeno.