Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.982

Bezplatný registr dlužníků ČR - zjištění pohledávek, exekucí a závazků dlužníků

Odesláno: 
Otevřeno 9421 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
poradíte mi prosím, kde bych našla informace týkající se veškerých půjček a probíhajících exekucí FO, případně zda existuje bezplatný registr dlužníků ČR, do kterého lze zdarma nahlédnout.
Přítel má půjčky u několika nebankovních institucí a ráda bych zjistila komu dluží a jeho případné exekuce či nezaplacené pokuty u dopravního podniku a dluhy na zdravotní pojišťovně.
Předem děkuji.
 
Zdravím Vás, exekuce zjistíte snadno, stačí zajít na poštu a v rámci služby czech-point zažádat o výpis z Centrální evidence exekucí, jen dodávám, že tento výpis je mírně zpoplatněn.
Vyjedou zde spisové značky exekucí Vašeho přítele, ale ze stránek Exekutorské komory ČR (http://www.ekcr.cz) zjistíte jaký exekutor dané exekuce vymáhá, a poté již není problém požádat jednotlivé exekutory o vyčíslení vymáhaných částek, exekutoři Vám tuto informaci sdělí. Pokud víte, že přítel má dluhy u zdravotní pojišťovny a dopravního podniku, stačí navštívit jak dopravní podnik, tak i zdravotní pojišťovnu a požádat zde o sdělení celkové dlužné částky. Jinak existuje registr dlužníků solus, který je však mírně zpoplatněn, zde by se dalo zajít do banky a zažádat o výpis z tohoto registru. ¨
Pokud chce přítel své dluhy řešit měl by tak činit sám, neboť je možné, že o jeho dluzích Vás jednotliví věřitelé nemusejí mít vůli informovat, nebo Vám mohou říci, že by tyto informace sdělili Vašemu příteli, ale rozhodně to zkuste i Vy, mám za to, že někde uspějete.
 
Děkuji Vám za Vaši předešlou odpověď. Mám ještě dotaz, pokud by zbylá výplata přítele, který má exekuci, která je mu strhávaná z platu zaměstnavatelem chodila na můj účet, ke kterému mám přístup pouze já a byla by nařízena exekuce další, zda by mi nebyl obestaven účet. Děkuji
 
Zdravím Vás, Váš účet by Vám mohl být skutečně obestaven, a to pokud by se exekutor dozvěděl (například od přítelova zaměstnavatele), že mzda přítele je mu zasílána na Váš účet.