Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.443.291

Insolvence, oddlužení, osobní bankrot - vyhotovení návrhu zdarma

Odesláno: 
Otevřeno 617 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu.
2015, jsem se dostal do finanční tísně, kterou jsem řešil krátkodobými půjčkami (nebankovní) a dostal jsem se do kolotoče ze kterého nebylo možné se dostat ven.
2016 jsem naletěl podvodnému tzv. inženýrovi, který údajně dělal oddlužení. Chtěl po mě veškerou dokumentaci o půjčkách, plnou moc a 20.000 Kč. Poté co jsem mu vše dodal, nezvedal telefony a podle jména nikdo takovou osobu nezná. Tudíž jsem naletěl.
Rada o kterou žádám je že čekám rodinu a chtěl bych se z dluhů dostat pomocí insolvence z důvodu že na normálních splátkách je nereálné se domluvit, činily by více než můj příjem.
Exekuce zatím nemám a chtěl bych jim předejít, prosím o radu jak bych měl postupovat.
Děkuji.
 
Dobrý den,

ode dne 01.07.2017 je účinná novela insolvenčního zákona, která stanovuje, že insolvenční návrh smí zpracovávat a za dlužníky podávat pouze advokáti, notáři a insolvenční správci, a bezplatně neziskové organizace a subjekty, které získají akreditaci Ministerstva spravedlnosti (tyto najdete na webu Ministerstva spravedlnosti https://sako.justice.cz). Zároveň je odměna za zpracování insolvenčního návrhu omezena na maximální částku 4.000,- Kč (+ DPH ve výši 21 %, je-li zpracovatel plátcem DPH).

Doporučuji Vám kontaktovat advokáta (seznam naleznete na webu http://www.advokatikomora.cz) se sídlem poblíž Vašeho bydliště, zda Vám návrh zpracuje.

Ve Vaší situaci by bylo patrně jediným východiskem podání insolvenčního návrhu; osoba, která Vám jej bude zpracovávat, V8s poučí o všech povinnostech a zároveň sdělí, zda je vůbec ve Vaše případě možné návrh podat (resp. zda dosahujete alespoň minimálního předpokladu uspokojení 30 % pohledávek věřitelů).