Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.850

Vymáhání pokuty za jízdu bez platné jízdenky od dopravního podniku hlavního města Prahy DPP

Odesláno: 
Otevřeno 812 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
přišla mi od advokáta výzva k úhradě 1500 Kč od dopravního podniku hlavního města Prahy DPP za neplatný jízdní doklad z kontroly z ledna 2017, přičemž revizorům jsem svoje údaje nedal, ty jsem dal teprve městským strážníkům na vyzvání.
Dopravní podnik hlavního města Prahy DPP samotný mě nekontaktoval, až nyní externí právník bez zmínky o snížené pokutě. Navíc dopis přišel na trvalé bydliště, kde se nezdržuji a sedmidenní lhůta k zaplacení již uběhla.
Nemám žádný trvalý příjem.
Je možné toto nějak napadnout?
 
Dobrý den,

obávám se, že zde jste pochybil zejména Vy. Jel jste bez platného jízdního dokladu, čehož jste si musel být vědom, a tak Dopravní podnik nyní dle Přepravních podmínek požaduje úhradu přirážky k jízdnému ve výši 1.500,00 Kč. Pokud byste pokutu zaplatil na místě kontroly nebo nejpozději 15. kalendářní den ode dne kontroly v doplatkové pokladně, snížila by se na částku 800,00 Kč. Této možnosti jste však nevyužil.
Dopravní podnik prostřednictvím svého externího advokáta zaslal výzvu k úhradě na adresu Vašeho trvalého bydliště evidovanou v centrální evidenci obyvatel, tedy výzvu zaslal zcela evidentně správně.
Doporučuji Vám na zaslanou výzvu od advokáta reagovat a požádat o splátkový kalendář; v opačném případě se vystavujete riziku podání žaloby na zaplacení, což by Váš dluh zvýšilo o soudní poplatek, náklady právního zastoupení aj.
 
Zdravím Vás, pokud jste jel dopravním prostředkem bez platného jízdního dokladu a pokutu jste neuhradil ve lhůtě, je nutné tomuto právníkovi napsat, že jste se o výzvě k úhradě dozvěděl později, neboť se na adrese, kam byla výzva k úhradě doručena již delší dobu nezdržujete, proto jste tedy ani netušil, že máte něco hradit, myslím, že to moc nepomůže, neboť oni Vaše osobní údaje mají, a tento dluh mohou bez dalšího soudně vymáhat. To, že Vám byla zaslána výzva k úhradě považujte za projev slušnosti a jakousi šanci pro Vás, na Vašem místě bych tedy sdělila svoji současnou adresu a uhradila část pokuty, s tím, že bych navrhla, že zbytek uhradím s ohledem na moji finanční situaci příští měsíc. Pokud máte peníze na úhradu pokuty v plné výši, pokutu uhraďte co nejdříve.