Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.882

Platební rozkaz - věřitel odmítl splátkový kalendář, splácení dluhu po částech

Odesláno: 
Otevřeno 1087 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
23.6. jsem dostala platební rozkaz od Okresního soudu. S paní právničkou věřitele jsem se na ničem nedomluvila, i když jsem se o to snažila. Odpoví mi jednou za 2-3 týdny, žádala jsem o splátkový kalendář, ale odpověděla mi, že je to nízká splátka, a když jsem se ptala jaka je představa splátky tak už mi odpověď nepřišla žádná.
Jak to je se splácením když jsem v tuto chvíli na rodičovské a beru 6800 Kč, na koho se můžu obrátit a s kým se domluvit?
Můžou mi něco sebrat z rodičovské? Co bude teď když jsem dluh nezaplatila celou částku 250000 Kč nemám. Mám trvalou adresu u matky. Na koho se obrátit a kde nahlásit že tam nebydlim?
Kvůli dalším dopisům, nebo kdyby byla exekuce?
Může právnička věřiteli sdělit že mám ješte jeden dluh, který si splácím, částku a mé údaje, ten teď chodí a některé věci si k tomu domýšlí. Není nějaká ochrana mého soukromí?
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, v těchto případech jako je Váš je vždy lepší na dluh uhradit alespoň něco například 500, - Kč měsíčně, neboť tyto peníze jste uhradila a v případě exekuce by příslušenství bylo jen z neuhrazené částky. To jak má být vysoká splátka je věcí dohody mezi věřitelem a dlužníkem, toto není nikde stanoveno. Když se nedohodnete, je vždy lepší hradit alespoň něco než nic.
Adresu trvalého pobytu si můžete změnit i Vy sama, tím, že zajdete na příslušný obecní úřad - matriku a zde požádate o změnu trvalého pobytu. Pokud byste se stěhovala jinam (na jinou adresu) je nutné mít souhlas majitele nemovitosti v níž byste chtěla mít trvalý pobyt. Pokud tento souhlas mít nebudete a přesto budete chtít adresu trvalého pobytu změnit, je možné, že Vaše nová adresa bude adresa ohlašovny, tedy budete mít bydliště tzv. "na úřadě", čímž však maminku příliš neochráníte, neboť exekutoři v těchto případech chodí na poslední známé trvalé bydliště povinného předtím než se přihlásil "na úřad".
K jednání advokátky uvádím, že je to Vaše tvrzení, a je-li to pravda, v písemné formě bych ji upozornila na to, že jedná neeticky a pokud svého jednání v určené lhůtě nezanechá, že si na ni budete stěžovat u České advokátní komory.