Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.340

Exekuce, odmítnutí dědictví a vyplacení dědického podílu od ostatních dědiců - legální postup?

Odesláno: 
Otevřeno 3460 x
1 odpověď
 
Právě probíhá dědické řízení po zemřelém otci (6/2017). Předmětem dědictví je rodinný domek RD v hodnotě přibližně 1.600.000 Kč, ten se dělí mezi manželku a tři dcery, přičemž polovina náleží manželce (matce), druhá polovina se dělí takto: po jedné osmině má manželka (po zemřelém) a každá ze tří dcer.
Byly jsme domluveny mezi sebou, že vše se přenechá mě, jakožto nejmladší dceři (jelikož v domě s matkou žiji a starám se jak o dům, tak o matku), matka a nejstarší ze sester nechtěly svůj podíl ani vyplatit.
Prostřední ze sester má několik exekucí, o kterých jsme nevěděli a chtěla se svého podílu vzdát s tím, že jej bude chtít vyplatit, ale tak aby o tom nikdo nevěděl.
V notářské kanceláři jsme se ovšem dozvěděli, že se svého podílu vědomě vzdát nesmí, když ví, že má exekuce. Já peníze na její vyplacení nemám a nechci se vázat nějakým úvěrem.
Prosíme o radu, jak vše vyřešit, aby na osmině domku nebyla do budoucna exekuce a zda je sestra (co má exekuce) povinna dědictví přijmout a nechat se vyplatit. Děkuji za radu.
 
Zdravím Vás, tento dotaz je již odpovězen, Za prodlení s odpovědí na dotaz se tímto omlouvám.