Počet stránek ve webu: 43.133


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.495.400

Věřitel nepřihlásil pohledávku do insolvence a po insolvenci podal exekuci - je to správné?

Odesláno: 
Otevřeno 875 x
1 odpověď
 
Dobrý den, dne 13.6.2011 byl na mě podán konkurs-insolvence, přišla jsem o svůj byt, který byl jediným mým majetkem. V rozvrhovém usnesení byli věřitelé uspokojeni - konkurs byl ukončen 22.5.2014.
Věřitelé, kteří nebyli zcela uspokojeni na mě podali exekuci k zaměstnavateli na moji mzdu a někteří se ještě ani nepřihlásili. Přihlásil se mi však věřitel, který na mě podal exekuci před konkursem, ale nepřihlásil se do něho.
Mám exekuční příkaz, kde úroky tam jsou počítány i za období, kdy jsem byla v konkursu. Mám nějakou šanci se bránit tím, že je pohledávka promlčena, pokud se věřitel do konkursu nepřihlásil. Navíc se domnívám, že je špatná i rozhodčí doložka. Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud jste byla v konkursu tak mám za to, že již nemůžete brojit proti úrokům k pohledávce přirostlým. Brojit však můžete ohledně neplatnosti rozhodčí doložky, a to tak, že podáte k soudnímu exekutorovi, který danou pohledávku exekučně vymáhá v souladu s ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. a) občanského soudního řádu (zákon č. 99/1963 Sb.) návrh na zastavení exekuce, a to z důvodu neplatnosti exekučního titulu, kterým je rozhodčí nález. V tomto návrhu zpochybněte platnost rozhodčího nálezu, který je vydán na základě neplatně sjednané rozhodčí doložky. Navíc je však nutné uvést v čem shledáváte neplatnost rozhodčí doložky. Jelikož se jedná o argumentaci právní, je dobré, aby Vám návrh na zastavení exekuce sepsal právník nebo přímo advokát. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Jen vězte, že jako přílohu bude nutné doložit i smlouvu s rozhodčí doložkou jejíž platnost napadáte.