Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.446.567

Exekuční vymáhání příslibu vyrovnání za závady zakoupené věci

Odesláno: 
Otevřeno 570 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v listopadu roku 2016 jsme koupili auto. Po koupi se vyskytly na autě určité problémy, které tam evidentně byly již v době koupě. Ovšem byly v motoru a tak se při prohlídce, nedaly zjistit. Domluvili jsme se s prodávajícím telefonicky, že nám přispěje na opravu auta částkou 5.000 Kč. V té době byl bez práce, sliboval, že pošle, jak mu dojdou peníze z úřadu práce ČR. Následně si práci našel, tak sliboval, že pošle po první výplatě (prosinec 2016). Pak psal, že pošle pouze polovinu (2500 Kč) a druhou další měsíc.
V únoru 2017 napsal, že je bez práce, ale že má nějaké peníze na portálu paypal, že je převede na svůj účet a odešle. Pořád jsem s ním měla dost trpělivosti, ovšem ta už přetekla. Na SMS už neodpovídá, i když jsem 28.2.2017 již napsala, že budu nucena celou situaci řešit soudně.
Chtěla bych se Vás zeptat, jak s takovým neplatičem naložit? Řešit rovnou přes exekutory nebo přes běžný civilní soud. Můžu na dotyčného podat nějaký návrh nebo jak mám postupovat. Jedná se pro někoho o bagatelní částku 5000, ovšem já to nechci nechat být jen tak, už jen kvůli přístupu protistrany.
Moc Vám děkuji za Váš čas i odpověď, VH
 
Zdravím Vás, celou věc budete muset řešit soudně. A to žalobou o zaplacení dlužné částky s návrhem na vydání platebního rozkazu. Poté kdy bude vydáno soudní rozhodnutí, které bude pravomocné a vykonatelné, tak máte v rukou tzv. exekuční titul a až poté byste mohla podat návrh na nařízení exekuce na majetek povinného. S ohledem na nutnost sepisu žaloby Vám doporučuji se v této věci obrátit se všemi podklady, které k této věci máte přímo na advokáta. Kontakty na advokáty naleznete na stránkách http://www.advokatikomora.cz nebo na http://www.cak.cz. Přeji Vám pevné nervy a hodně štěstí. V případě neúspěchu žalovaného ve sporu by Vám měl žalovaný uhradit jak soudní poplatek tak i náklady právního zastoupení.