Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.519.657

Exekuce na dlužníka žijícího v přístavku bytu s trvalým bydlištěm v domu - hrozí zabavení věcí nedlužníků?

Odesláno: 
Otevřeno 934 x
1 odpověď
 
Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o radu.
Dozvěděla jsem se, že můj děda si vzal půjčku, kterou nesplácí a hrozí mu exekuce.
Trvalý pobyt má v domě na naší adrese, v jedné ze 3 bytových jednotek, kde má doživotní právo k užívání bytu (věcné břemeno).
Tento byt neužívá od roku 2003, mimo jiné z důvodu, že si nechal odpojit El. , vodu a plyn a byt zdevastoval. V bytě se již nenachází žádné vybavení, ani jeho věci. Tento byt není součástí hlavní budovy, ale je v přístavbě, připojené k domu.
Zakoupil si jinou nemovitost, kde trvale žije a je zapsána v KN, jako majitel domu a pozemku. Dále pobírá starobní a vdovský důchod.
Veškerou korespondenci, si nechává zasílat na naši adresu a vyzvedává si ji, cca 1x ročně.
Pokud by došlo k exekuci, máme se bát i my? Jak by Exekutor postupoval?

Děkuji za odpověď. S pozdravem Simona.


 
Zdravím Vás, pokud má dědeček trvalý pobyt na Vaší adrese, tak by jej exekiutor navštívil právě zde. Je však možné exekutorovi sdělit, kde se povinný zdržuje a do nemovitosti, kde má trvalý pobyt je nutné exekutory vpustit, Pokud je tento byt zdevastovaný, bát se nemusíte, není co zabavit. Proto mám za to, že by exekutor dědečka v případě exekuce mohl navštívit tam, kde se zdržuje. Nejlepší je trvalý pobyt dědečkovi zrušit, návod na změnu či zrušení trvalého pobytu naleznete níže.

Více informací vizte zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/article/116-trvale-bydliste-trvaly-pobyt/15571-trvale-bydliste-trvaly-pobyt-zmena-odhlaseni-zruseni-informace.html