Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.538.715

Darování auta v exekuci - auto obstaveno exekutorem

Odesláno: 
Otevřeno 1719 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Mám na sebe napsané auto, které bych chtěla darovat mamce. Mám exekuce, které ale pravidelně splácím a úřadu my bylo řečeno, že mám zjistit jestli je na auto exekuce. Jde to nějak zjistit? Popřípadě je nějaká možnost jak auto převést na mámu? Nemám peníze abych exekuce zaplatila celé najednou.
Od jednoho exekutora mi už přišel dopis s tím, že mám auto odevzdat, ale po uhrazení částky jakou exekutor požadoval, jsem auto odevzdat již nemusela a od jiného exekutora mi nic nepřišlo.
Popřípadě kdybych auto v zahraničí prodala, jaké důsledky by to mělo? Mohl byste mi nějak poradit jak tuto situaci vyřešit?
Děkuji za odpověď.
 
Zdravím Vás, jelikož jste povinná tak nemůžete disponovat, prodávat Váš majetek. Tedy nemůžete ani převést automobil, pokud je na Váš majetek uvalena exekuce, protože exekutor by převod automobilu napadl a byl by úspěšný. Vám by mohlo hrozit i trestní stíhání pro trestný čin krácení věřitele. Z výše uvedených důvodů bych tedy automobil nepřeváděla. Automobil by bylo možné převést až by byly uhrazeny a pravomocně zastaveny obě exekuce, dříve ne.