Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.538.733

Převedení dluhu na nového věřitele (z Multiservis na Moneta, GE moneta bank)

Odesláno: 
Otevřeno 1264 x
1 odpověď
 
Vzali jsme si zboží za 18.000 korun, uhradili jsme ihned asi 5.000 korun, poté jsme dostali složenky od firmy Multiservis k doplacení zboží, podle dohody jsme zaplatili všechny složenky, které jsme dostali a požádali o zúčtování. Doposlání k doplacení. Nikdo se nám již neozval, firma byla zrušena spolu s účtem. Nyní jsem zjistila, že je na nás vedena exekuce, Multiservis převedl dluh na MONETU, (GE BANK, GE MONETA BANK, atd), tento s námi nespolupracuje a účet k doplatku nám neposkytl, navíc si účtuje pokuty za nezaplacení doplatku, která ale nebylo kam zaslat. Jak máme postupovat, pokud nám MONETA nechce účet poskytnout, peníze jsou na depozitním účtu a nelze je převést?
 
Zdravím Vás, o postoupení pohledávky jste měly být informováni, a to jak původním věřitelem, tak i tím novým. Pokud se tak nestalo, tak jste správně plnili původnímu věřiteli. Je také otázkou jak si přebíráte poštu. Je možné, že vyrozumění bylo odesláno, ale Vy jste si je v úložní době nepřebrali. To by pak šlo zcela k Vaší tíži.
Pokud máte doklady o platbě, tak podejte k exekutorskému úřadu, který vede exekuci návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu (zákon 99/1963 Sb.). Argumentujte tak, že jste žili v domnění, že jste pohledávku řádně hradili a uhradili, že jste o postoupení pohledávky nebyli informováni a proto jste hradili původnímu věřiteli, což dokládáte i kopiemi ústřižků složenek o úhradě dlužné částky. Proto tedy máte za to, že je zde dán zákonný důvod pro zastavení exekuce dle ust. § 268 odst. 1 písm. g) občanského soudního řádu. Poté bude nutné jen vyčkat jak bude o Vašem návrhu rozhodnuto.