Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.517.428

Zrušení dohody o užívání nemovitosti - jak dohodu vypovědět?

Odesláno: 
Otevřeno 1795 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Chalupa je na Slovensku koupena v roce 1949
1990 si postavil bratranec Slávo na pozemku od rodičů dřevěnou garáž, která má betonové základy. Garáž je napojená na hospodařskou budovu. Rodiče mu to napsali na 50 let. Má od toho dokument sepsaný na obecním úřadě. (Asi dohodu o užívání). Na obecním úřadě jsem nic nezjistil, že by něco tam měl založené. Garáž není napsaná ani v katastru Jenom hospodařská budova je na katastru. Nemá zřízeno věcné břemeno. Pozemek nevlastní. Daně platím já. Není to černá stavba po roku 1976? Co by to pak obnašelo dát věc na pořádek? Já jako majitel jsem nemovitosti právně převzal před 3. roky. Zajímá mne, jak ho z pozemku slušně dostat, když jsem mu řekl, že chceme, aby s odstupným odešel, tak nesouhlasil a že si najme právníka, odhadce a. p. Nejde to s nim vyjednat. Je platná stará smlouva s bratrancem, i když má nemovitost jiný majitel? Jeden rodič jěště žije.
Děkuji. jarda
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.