Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.518.440

Exekuce na plat = výpověd

Odesláno: 
Otevřeno 2024 x
1 odpověď
 
Dobrý den, chci se zeptat jak postupovat, jaké kroky mám udělat když mi zaměstnavatel oznámil, že kvůli exekucím na plat se mnou již dále nepočítá a že si mám hledat jiné místo. Pokud vím, kvůli exekuci mě propustit nemůžou. Pracuji s hotovostí, majetkem firmy a žádné problémy se mnou nejsou ba naopak patřím mezi nejlepší což je jednoduché, doložitelné díky měsíčním reportům. U této firmy jsem cca půl roku. Sám odejít nehodlám, dohodu nepodepíšu, pro závažné porušení smlouvy nemají důvod, podněty a ani žádná důtka či upozornění mi nebylo sděleno, pro nadbytečnost by museli dát měsíční odstupné, ale náhradu za mě nemají takže i tato varianta ukončení nějak nepřipadá v úvahu. Jasně nějaký důvod se dá vždy "najít, uměle vytvořit" Prostě vedení rozhodlo, že od nového roku nebudou zaměstnávat nikoho z exekucemi. V současné době co je mi známo by takto mělo být propuštěno cca. 5. zaměstnanců. Další dotaz je na úroky z prodlení počítané z jistiny, ty totiž tvoří značnou část těchto exekucí dá se třeba někde zažádat o prominutí těchto úroků? Ono kdyby se ty částky exekucí o něco snížili, možná by se dalo se zaměstnavatel dohodnout přehodnocení jejich názoru na ukončení pracovního poměru. Předem děkuji za brzkou odpověd. Jirka.
 
Otázka ohledně platnosti výpovědi patří do oboru pracovního práva. Tento dotaz se tedy netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce ODKAZ. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce ODKAZ.
Ohledně úroků z prodlení - zažádat o jejich prominutí musíte věřitele, tedy toho, kdo podal návrh na nařízení exekuce.