Počet stránek ve webu: 43.141

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.064.421

Slíbené proplacení nákladů

Odesláno: 
Otevřeno 397 x
1 odpověď
 
V únoru jsem byl na zájezdu s českou neziskovkou Institut terezínské iniciativy, která pořádala edukační zájezd do Mannheimu. V propozicích bylo že ubytování je pro účastníky bezplatné, doprva že bude proplacena zpětně na základě žádosti. Tu jsem včas podal, v průbehu zájezdu si pořadatelé kopírovali moji jízdenku, později mi ještě zpětně zasílali druhý formulář pro proplacení, ale od té doby mi stále dopravu neproplatili a na e-maily nyní nereagují. Jak si mohu jinak nárokovat slíbené proplacení nákladů?
 
Dobrý den,

doporučuji zaslat doporučeně písemnou výzvu na adresu neziskové organizace, ve které budete požadovat vrácení částky odpovídající ceně dopravy. Uveďte číslo účtu, kam částku požadujete vrátit a lhůtu. Dále upozorněte, že v případě, že Vám částka nebude v dané lhůtě vrácena, budete nucen celou záležitost řešit soudní cestou.
Pomoci Vám může některý ze vzorů zveřejněný zde: https://1url.cz/Rtym4.

V případě, že ani na Vámi zaslanou výzvu nebude společnost reagovat, doporučuji Vám obrátit se na advokáta ve Vašem okolí, který by měl možnost si prostudovat všechny Vámi předložené dokumenty a bude-li Váš nárok na vrácení dopravy stále trvat, navrhnout další postup. Seznam advokátů naleznete zde: http://www.advokatikomora.cz.