Počet stránek ve webu: 43.155

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.065.893

loterie a hazardní hry

Odesláno: 
Otevřeno 425 x
3 odpovědi
 
Dobrý den. Vsadila jsem peníze na syndikát (skupina 150 lidí) na stránce lottolucker.com, zprostředkovatel pro nákup lístků do loterie, sami žádnou loterii neprovozují. Z tohoto mi bylo oznámeno, že výhra je něco přes 17000 eur. V podmínkách mají napsané že pro vyplacení výhry je nutné nejprve zaplatit provizi 12% z vyhrané částky (2100 eur), to jsem tedy zaplatila, výhru jsem měla mít do dvou týdnů na účtě, ale nic nepřišlo. Po měsíci mi bylo oznámeno že výplaty členů byly zastaveny jakousi institucí, která kontroluje odkud peníze pocházejí, a že jim chybí vítězné lístky pro kontrolu. Z již vyplacených provizí koupili lístky pro další syndikát. Od zahájení tohoto syndikátu proběhly 3 slosování a přišla mi zpráva že lístky už tedy mají a nyní je má výhra cca 39000 eur a mám tedy doplatit provizi (2400 eur), což už tedy odmítám. Na můj dotaz zda mají licenci a v které zemi mi bylo odpovězeno, že pouze nakupují a prodávají lístky, tudíž licence není třeba. (je toto pravda? ) Je vůbec můj nákup lístků legální ať už mé či jejich strany? Jak se případné vyplacení výhry daní v ČR? Jak mám postupovat dále v případě nevyplacení? je možné reklamovat transakce u banky na základě nedodržení smlouvy z jejich strany?
 
Dobrý den,

v případě, že daná herní společnost působí na českém trhu, musí splňovat pro svoji činnost podmínky stanovené českým právním řádem. Máte-li pochybnosti, doporučuji dát podnět české obchodní inspekci, která provede šetření. V případě, že zjistí nějaké pochybení či dokonce, že se jedná o podvodnou činnost, budete moci na základě výsledku provedeného šetření lépe uplatnit své právo u soudu.
 
Jde o firmu zahraniční, stránku vlastní firma Mellomay invest LTD. registrovaná na kypru, taktéž jde i o zahraniční loterie... děkuji
 
Jedná-li se o zahraniční společnost, která nemá v České republice žádnou pobočku, zastoupení ani provozovnu, kam byste se mohla osobně dostavit, tzn. komunikovala jste s touto společností pouze přes internetové stránky, a ani nejde o společnost, která se zaměřuje svojí profesionální nebo podnikatelskou činností na Českou republiku, tak veškeré Vaše nároky se budou posuzovat podle práva státu, ve kterém je tato společnost registrovaná. Má-li tato loterijní společnost pobočku, zastoupení nebo provozovnu v České republice můžete dle nařízení Brusel I. (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1215/2012 ze dne 12. prosince 2012, o příslušnosti a uznávání a výkonu soudních rozhodnutí v občanských a obchodních věcech, uplatnit své nároky jako spotřebitel u soudu v České republice. Stejně tak můžete tuto společnost žalovat u soudu v České republice v případě, že provozuje svoji profesionální či podnikatelskou činnost v České republice i když zde nemá žádnou provozovnu ani pobočku. Tímto se rozumí, že například má své internetové stránky v českém jazyce, umožnila Vám platit v české měně.

Vzhledem k tomu, že se jedná o spor se zahraničním subjektem, doporučuji Vám obrátit se na advokáta ve Vašem okolí, který Vás bude moci v celé záležitosti zastupovat. Jejich seznam najdete na http://www.advokatikomora.cz.