Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.067.154

Námitka na dozorující Státní zastupitelství proti rozhodnutí komisaře a policejního orgánu

Odesláno: 
Otevřeno 714 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Trestní právo, věc, která již nabyla právní moci a byl vynesen rozsudek. První námitka se týká, proti rozhodnutí Policejního orgánu, komisaře, proti rozhodnutí toho, že považuje spisový materiál za kompletní.
Druhá námitka je proti rozhodnutí komisaře PČR, námitka proti seznamu navrhovaných důkazů, kde jsou z velké části použity výpovědi svědků - kolegů a bývalých nadřízených z kolektivu v jedné nestátní neziskové organizaci.
Lze čerpat tento zákonný prostředek, podat námitky na Dozorující Státní zastupitelství, proti rozhodnutí komisaře, policejního orgánu po osvědčení se ve zkušební době a jak postupovat? Děkuji.
 
Dobrý den,
máte-li pocit, že ve Vašem případě došlo k pochybení některého orgánu činného v trestním řízení, tak se obraťte se stížností na danou osobu přímo k nejbližšímu nadřízenému.
V přípravném řízení což je považováno za úsek řízení od sepsání záznamu o zahájení úkonů trestního řízení nebo provedení neodkladných a neopakovatelných úkonů, které mu bezprostředně předcházejí, a nebyly-li tyto úkony provedeny, od zahájení trestního stíhání do podání obžaloby, může dle ust. § 157a trestního řádu ten, proti němuž je vedeno trestní řízení podat žádat o přezkoumání postupu policejního orgánu a státního zástupce.