Počet stránek ve webu: 43.147

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.064.979

Vyplacení nemajetkové újmy dle rozsudku - vymáhání náhrady nemajetkové škody

Odesláno: 
Otevřeno 622 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
v litopadu 2015 byl pravomocně odsouzen pachatel k TOS na 6 let a dále k vyplacení nemajetkové újmy mně, jako poškozené. Od té doby jsem ale nedostala žádné zprávy o způsobu výplaty ani od jeho právního zásupce. Chtěla bych se tedy zeptat, jakým způsobem můžu danou částku vymáhat, popř. jaké kroky mám ve věci podniknout? Dále jsem byla po celou dobu trestního řízení ujišťována, že dostanu základní informace o výkonu jeho trestu, (zajímá mě pouze datum zahájení a skončení), ale zatím jsem žádné odpovědi nedostala. Můžu se tedy ještě zeptat, kam mám kdyžtak příslušný dotaz poslat? Děkuji
 
Dobrý den,

máte-li pravomocný rozsudek, ve kterém Vám byl nárok na náhradu škody přiznán, obraťte se s návrhem na nařízení exekuce na některého z exekutorů.

Dále jako poškozený, který se s nárokem na náhradu škody připojil k řízení, jste považována za účastníka daného řízení a z tohoto titulu máte nárok nahlížet do soudního spisu. Tedy pokud s Vámi příslušné orgány činné v trestním řízení (policie, státní zástupce, soud) nekomunikují, objednejte se sama na nahlížení do spisu, kde by záznamy o výkonu trestu měly být.