Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.656

Vymáhání alimentů, výživného soudně - náležitosti žaloby k soudu

Odesláno: 
Otevřeno 1119 x
3 odpovědi
 
Dobrý den,
jsem studentka VŠ a chtěla jsem podat žalobu o výživné na mého otce, nicméně návrh se mi už dvakrát vrátil s tím, že je neúplný a že vše není řádně doloženo. V těchto úředních záležitostech se však tak úplně nevyznám a tak jsem s dalším upravováním žaloby v koncích a potřebovala bych poradit, jak má teda žaloba vypadat a co se po mně vlastně chce doložit.
Děkuji.
 
Dobrý den,
do žaloby byste měla uvést své údaje a údaje otce, tedy jméno, příjmení, datum narození, bydliště, měla byste doložit rodný list, ze kterého vyplývá, že jste jeho dcerou, dále uveďte, kde studujete, doložte potvrzení o studiu, uveďte, jakou částku výživného měsíčně požadujete, zda požadujete i výživné zpětně (máte právo 3 roky zpětně), dále uveďte orientační přehled Vašich výdajů (za školu, bydlení, koníčky, stravu, výdaje na zdravotní stav). To by mělo soudu stačit. Případně soud požádejte, aby Vám ustanovil bezplatného advokáta, který Vám s doplněním žaloby pomůže.
 
Velice děkuji za odpověď, dále se v dopise píše, že mám všechny příjmy a výdaje vyčíslit a doložit, jestli to tedy chápu správně, chtějí po mně i účtenky za potraviny apod. maličkosti?
 
Účtenky od jídla jsou zbytečné, ale spíše doklad o hrazení školy, bydlení, léků, platba koníčků, dražší oblečení, jako např. zimní bunda, .