Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.647

Platba autorských poplatků OSA za televizi v restauraci, hospodě, kavárně, vinárně, pohostinství

Odesláno: 
Otevřeno 2706 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
mám hospodu, kde pouštím televizi jen na sportovní přenosy a zprávy (např. ČT 24). Musím platit poplatky Intergramu i OSe?
Děkuji.
 
Dobrý den,

k Ochrannému svazu autorskému (OSA) nemáte žádný vztah a tudíž žádnou povinnost, pokud nereprodukujete ve Vašem zařízení živou hudbu a produkci (popř. divadlo apod.).
Společnost INTERGRAM zastupuje výkonné umělce, výrobce zvukových a zvukově-obrazových záznamů. Povinnost získat licenci k užití zaznamenaných výkonů a záznamů od společnosti ještě před jejich samotným zpřístupňováním veřejnosti je standardní. Obraťte se na příslušné oddělení společnosti (reklamace, styk s veřejností…).

I veřejná projekce sportovních utkání je chráněna a tato organizace má nárok vyžadovat po Vás uzavření licenční smlouvy.
Poplatky by měli platit všichni podnikatelé, kteří zpřístupňují autorská díla, umělecké výkony a zvukové nebo zvukově obrazové záznamy veřejnosti skrze televizní či rozhlasový přijímač. Klíčové je slovo „veřejnosti“, což znamená, že poplatky by měl platit každý podnikatel s provozovnou, do které mají lidé volný přístup.