Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

1.5.2018 jsem podal návrh na rozvod manželství neboli žádost o rozvod. Děti již máme vyřešené. Problém je v tom, že v rozsudku o svěření dětí do péče máme stanovené návštěvy dětí dle domluvy. Po zkušenostech s předáváním dětí bych chtěl upravit styk na pravidelné termíny a ne jen tak, jak se hodí manželce.

Pokud v současné době podám návrh na úpravu styku s dětmi, prodlouží se tím celé řízení o rozvod? Děkuji za odpověď. Karel

 

ODPOVĚĎ:
Pokud máte v rozsudku stanoveno, že se na styku s dětmi máte dohodnout, můžete se pokusit uzavřít s manželkou mimosoudní dohodu o styku s dětmi, ve které si stanovíte pravidelné termíny, ve kterých se budete s děti stýkat. V dohodě doporučuji upravit také styk s dětmi v době letních prázdnin a vánočních svátků. Pokud dohoda s Vaší manželkou nebude možná, budete se muset obrátit na soud. V dohodě o úpravě poměrů k nezletilým dětem, která je v rámci rozvodového řízení řešena jako první v pořadí, musí být upravena výchova (komu budou děti svěřeny do péče) a výživa dětí (vyživovací povinnost vůči dětem), případně také styk s dětmi. Úprava styku s dětmi tedy není nezbytně nutnou součástí dohody o úpravě poměrů k dětem. Z tohoto důvodu by soudní návrh na úpravu styku s dětmi neměl řízení o rozvodu manželství prodloužit. Jiná situace by nastala tehdy, pokud byste chtěl měnit rozhodnutí soudu ohledně svěření dětí do péče nebo výše výživného. Pak by k prodlužení rozvodového řízení velmi pravděpodobně došlo.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Vliv podání návrhu na určení styku s dítětem, dětmi na stanovení data rozvodu, rozvodového stání u soudu
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.