Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych se zeptat, zda je možné provozovat volnou živnost vlásenkářky (prodlužování syntetických vlasů)  ve svém bytě (tj. bez zřízení provozovny)? Je možné provozovat vázanou živnost prodlužování řas, ošetření pleti galvanickou žehličkou a nástřiky samoopalovací emulzí taktéž bez zřízení provozovny (při vystavení příslušných živností po mě provozovnu ŽÚ nepožadoval a nyní se ohlásil  na kontrolu provozovny).

Živnostenský list mám vystavený na živnosti volné - jako oprávnění č.1, Kosmetické služby - jako oprávnění č.2 a Pedikůra, manikůra - jako oprávnění č 3.Jako místo podnikání mám uvedeno místo trvalého bydliště, kde mám k tomu upravené prostory . Mohu v místě podnikání přijímat klienty a poskytovat jim zde své služby? Děkuji Soňa

ODPOVĚĎ:
Podnikat tímto způsobem je možné, ovšem i prostory, které doma máte vyhrazené, je třeba aby splňovaly náležitosti stanovené zákonem (např. označení apod). Doporučuji nahlédnout do § 17 zákona č. 455/1991 Sb., Živnostenský zákon , a provozovnu podle něj upravit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.