Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Společnost dlouhodobě zveřejňuje na internetu inzerát, ve kterém slibuje vysokou finanční odměnu za služby při zřízení a vedení regionální pobočky na ŽL. Kromě jiného uvádí jako pracovní náplň „realizace poptávek zákazníků z Vašeho regionu předaných naší společností“. Nejenže výše finanční odměny nedosahuje ani zlomku uvedené odměny a za více než půl roku provozování živnosti nedodala ani jednu poptávku k realizaci, ale nedodržuje ani další podmínky, uvedené v inzerátu.

Předpokládám, že pokud toto není výslovně uvedeno ve smlouvě, pak je asi málo pravděpodobné se proti takovému chování bránit. Je možné odstoupit z takovéto jednostranně výhodné smlouvy dříve, než je podepsaná výpovědní lhůta a je možné někde upozornit na takovéto lživé inzeráty? Eva

ODPOVĚĎ:
Pro Váš pracovní či obchodní poměr k inzerentovi je skutečně zásadní smlouva, kterou jste s ním podepsal. Výpověd z tohoto poměru můžete podat v závislosti na charakteru vzahu, který s ním máte. Pokud se jedná o obchodní zastoupení, výpovědní lhůta je závislá na době, po kterou Vaše smlouva trvá. Jeden měsíc pro první rok, dva měsíce pro druhý rok a tři měsíce pro třetí a další roky. Pokud nemáte ani smlouvu o obchodním zastoupení a jedná se pouze o Vaše podnikání, budete mít s tímto inzerentem pravděpodobně uzavřenou smlouvu, kterou se musíte řídit. Je možné, že se inzerent dopouští trestného činu např. podvodu, to však musí posoudit orgány činné v trestním řízení, tedy Policie.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.