Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Jsem předseda SR o. p. s. Potřebujeme přesunout sídlo společnosti a po schválení na VS nás soud vyzval, že musíme doložit jejich souhlas se změnou v zakladatelské smlouvě. Chci se zeptat, jakým způsobem se řeší převod práv zakladatelů na jiné osoby, tak aby v budoucnu už nenastala podobná situace, ve které bychom museli obracet na zakladatele s takovouto žádostí (nebo v podobných situacích).

Zakladatelé této společnosti již totiž nejsou ve společnosti aktivní. Dále bych se chtěl zeptat, zda-li byste nám nedoporučili nějakého právníka, který by nám pomohl projít celým procesem. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem, Martin.

 

ODPOVĚĎ:
Zakladatele o. p. s. je možné změnit, pokud to zakladatelská smlouva nevylučuje (a nevylučuje přechod práv a povinností zakladatele na jinou osobu) – ve většině případů tomu takto není. Tím by byl vyřešen problém se zakladatelem, který již v současné době není aktivní v o. p. s.
Využití služeb advokáta je v této situaci žádoucí, kontakt naleznete zde: www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.