Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Co je potřebné a jak se postupuje při výmazu v. o. s. z obchodního rejstříku. Společnost žádala o výmaz již v roce 2013, ale jelikož nebyla řádně oznámena likvidace, bylo to obchodním rejstříkem zamítnuto. Je nutno znovu uskutečnit valnou hromadu společnosti, která ukončí činnost, jmenuje likvidátora a pak se zahájí likvidace.

Postupuje se takto u v. o. s. ? Zápis z takovéto valné hromady je již z roku 2012, ale nejsou tam ověřené podpisy. Sídlo firmy je v nemovitosti, která již patří někomu jinému a on tam pochopitelně toto sídlo odmítá mít. Jedná se o společnost Bosna v. o. s, IČO je 46354212. Žádám vás moc o informace jak postupovat, abych docílila výmazu z obchodního rejstříku. Společnost nemá žádné dluhy ani majetek. Děkuji a přeji hezký den. Lenka.

 

ODPOVĚĎ:
Ačkoliv společnost nemá žádný majetek, musí proběhnout likvidace. Až na základě likvidace bude možné docílit výmazu. Je tak třeba nejdříve rozhodnout o zrušení v. o. s. , jmenovat likvidátora, provést likvidaci (alespoň formálně, tím, že není žádný majetek ani dluhy, případně pohledávky, bude likvidace velice rychlá) a následně podat návrh k výmazu společnosti z obchodního rejstříku.
Skutečnost, že již dříve byl podán návrh na výmaz, zde není rozhodná, jelikož výmaz nebyl proveden a společnost dále vystupuje jako fungující, ačkoliv již pouze právně.  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.