Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Měla bych dotaz na podmínky a možnosti k nabízení pozemku (prostor) na stanování (přenocování, kemping), popř. možnost přistavění vlastních karavanů společnosti Permission Marketing Europe s. r. o. , Ostrava IČO 02879395 nebo možnost parkování vlastním karavanem.

Hostům bude přístupná společná kuchyňka, WC a sprchy.
Stravování nebudeme nabízet.
Pozemek je v nájmu společnosti Permission Marketing Europe s. r. o. , Ostrava IČO 02879395.
Měli bychom zájem poskytovat hostům také odvoz na festivaly dodávkou pro 7+1 osob nebo osobním vozidlem pravděpodobně 2x denně - ráno a v noci.
Žádost o koncesi budeme také vyřizovat.
Nadále pak pokračovat pod registrací na www.bezkempu.cz s nabízením pozemku v klidnějších termínech.
Kapacitu pozemku odhadujeme na 20 stanů pokud bude stan pro 2 osoby.
Nebo kombinace karavan pro 4 osoby a 15 stanů.
Po hostech budeme požadovat třídit odpady - papír, plast, sklo, smíšený, bio odpad - k dispozici budou popelnice a koše.
Platbu by mohla probíhat online, předprodej nebo také na místě (? ).
Voda, toaleta a sprchy budou hostům k dispozici.
Prosíme o zhodnocení našich plánů a jak je možné je správně a jednoduše realizovat - jaký typ živnosti, kde všede ohlásit naší činnost a na co se máme připravit.
V přílože posílám odpověď paní referentky z Obecního živnostenského úřadu - upřímně, moc neporadila.
Vše potřebujeme zrealizovat maximálně do konce tohoto měsíce.
Co se týče dopravy, vypadá to, že to bude mnohem náročnější a všechna povolení možná ani nestihneme vyřídit. V tomto případě bychom hostům poskytovali pouze přespání ve vlastních stanech.
Děkuji, Luboš

 

ODPOVĚĎ:
K samotnému provozu kempu postačí živnostenské oprávnění – živnost volná – ubytovací služby. K provozování dopravy je třeba živnostenské oprávnění – živnost koncesovaná – silniční motorová doprava. Ovšem pokud do nabídky zahrnete i současné poskytování dopravy, s velkou pravděpodobností již naplníte znaky cestovní kanceláře a bude se tak na Vás vztahovat zákon o cestovním ruchu (č. 159/1999 Sb.) a podmínky jím stanovené (např. povinnost získat koncesi pro provozování cestovní kanceláře – viz § 5). Zde je nezbytné podat žádost na ministerstvo pro místní rozvoj. Způsob plateb záleží na Vás.
Pokud obec, ve které budete poskytovat tyto služby, zavedla místní poplatek z ubytovací kapacity, budete tento poplatek platit a musíte vést evidenční knihu.
Jednotlivé žádosti můžete vyplnit sami, popř. využít služeb advokáta (kontakt zde: www.advokatikomora.cz). Podrobnosti naleznete i zde: https://www.mpo.cz/cz/podnikani/zivnostenske-podnikani/pruvodce-zivnostenskym-podnikanim/radce-nejen-pro-zacinajici-podnikatele--225510/.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.