Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

2017 jsme se s kolegou rozhodli založit společnost s ručením omezeným s. r. o. s živnostenským oprávněním č. 1: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona. Naší živnostenskou činností je síťotisk na trička a následný prodej triček. V tomto roce bychom rádi otevřeli provozovnu (výroba, prodej) v prostorách, ve kterých se v minulosti nacházela prodejna hraček.

V části, která je určená k prodeji bychom rádi vybudovali tzv. „showroom“ – předváděcí místnost s výstavkou našich produktů. Chtěli bychom vědět, jaká veškerá opatření a předpisy (stavební, hygienické) musíme splnit pro otevření provozovny. V případě „showroomu“ bychom chtěli zákazníkům dopřát pohodlí a občerstvit např. káva, čaj, nealkoholické pití. Jaké se k tomuto případu vztahují opatření? Děkuji, Čeněk.

ODPOVĚĎ:
Primárně musíte splnit povinnosti týkající se provozovny (nahlášení, označení) dle živnostenského zákona. Pokud jde o stavební předpisy, pak by prostor měl být zkolaudován dle stavebního zákona tak, aby odpovídal Vámi zamýšlenému užití. Je však třeba zkoumat také místní stavební předpisy, které mohou být v jednotlivých městech rozdílné.
Pokud jde o hygienické předpisy, doporučuji věc konzultovat s krajskou hygienickou stanicí, neboť bude vždy záviset na konkrétním prostoru.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Jaké hygienické podmínky musí splnit provozovna podávající občerstvení při prodeji zboží?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.