Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 4.00 (1 hlas)

Ve svém domě provádím od roku 2014 modeláž nehtů, manikúra, pedikúra. Přišla mi kontrola ze živnostenského úřadu, z hygieny, finančního úřadu a že prý musím dát vše do pořádku. Chtěla jsem se zeptat co vše k tomu musím mít, abych tuto živnost mohla provozovat a jaké pokuty a v jaké výši mohu za tento přestupek dostat. Děkuji za vaši odpověď. Radana.

ODPOVĚĎ:
Z Vašeho dotazu bohužel není zřejmé, co vše Vám bylo vytýkáno, z tohoto důvodu není ani přesně možné stanovit, jakých přestupků jste se mohla dopustit a jaké pokuty za ně hrozí.
Především je však nutné získat živnostenské oprávnění pro živnost "Pedikúra, manikúra, " k jehož získání je nutné osvědčit kvalifikační předpoklady. Za provozování této živnosti bez příslušného oprávnění hrozí uložení pokuty až do výše 750.000 Kč.
Pokud jde o finanční úřad, je nutné se registrovat k dani z příjmu. Dále je nutné oznámit podnikatelskou činnost také správě sociálního zabezpečení a Vaší zdravotní pojišťovně. Tato oznámení je možné také učinit při první registraci přímo na živnostenském úřadě.
Provozování manikůry, pedikůry je dle zákona považováno za činnost tzv. epidemiologicky závažnou, je tedy při jejím provozování nutné splnit řadu povinností, zejm. ohledně samotných prostor, ve kterých je činnost vykonávána. Primárně však prostory musí být zkolaudovány pro tyto účely, pokud je tedy Váš dům kolaudován jako prostor pro bydlení, měl by být požádáno o kolaudační rozhodnutí na stavební úřadě.
Musíte mít také vytvořen provozní řád, který je třeba mít vždy v provozovně k dispozici, dále zde musí být také lékárnička.
Dále musíte mít vydán zdravotní průkaz a mít jej vždy při výkonu činnosti u sebe.
Podrobnější informace ohledně hygienických požadavků a požadavků na samotné prostory doporučuji konzultovat s Krajskou hygienickou stanicí, která by Vám měla poskytnout přesnější informace týkající se Vašeho konkrétního domu.


> Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Hygienické požadavky na provozování modeláž nehtů, manikúra, pedikúra
  • Pokuta za špatné hygienické podmínky - manikúra, pedikúra, modeláž nehtů
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.