Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Dne 25.1.2023 jsem si při telefonním nátlaku koupila stroj, nechala jsem se nachytat má chyba. Byla jsem ale uvedena v omyl, nebylo mi řečeno, že nesmím od "smlouvy" odstoupit (100% storno) zákon mi ovšem toto právo dává a především mi nebylo řečeno, že nekupují nové zboží!!

V OP toto píšou, ale v angl. český "zástupce" toto nezmínil a nebyl mi daný žádný prostor k pročtení, samozřejmě pistol u hlavy jsem neměla a měla jsem trvat na pozdějším nákupu, ale věřila jsem, že mi internetový obchod umožňuje vrácení zboží či zrušení objednávky. Peníze jsou stále v blokaci 3. strany (placené kartou), existuje způsob jak je dostat zpět? Posílám odkaz na OP této firmy. Prosím o radu jak/jestli vůbec řešit. Jedná se snad o částku 32.000 Kč, firma si vyhrazuje právo změny? Děkuji a s pozdravem Viktorie.

 

ODPOVĚĎ:
V případě nákupu přes telefon máte právo do 14 dnů od smlouvy odstoupit. Skutečnost, že jste nebyla informována o tom, že se jedná o použité zboží, nemůže jít k Vaší tíži.
Doporučuji písemně odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení zaplacených peněz oproti vrácení zakoupeného zboží.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.