Počet stránek ve webu: 43.150

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

V lednu 2022 jsem jako dárek koupila voucher na projížďku sportovním autem na webu www.Amerikou.cz. Již jsem u nich před 3 lety poukaz jednou koupila a vše bylo v pořádku. Letos (2022) 2022 ale bohužel nikoliv. Obdarovaný si chtěl domluvit termín projížďky, ale firma v podstatě nereaguje. Telefony neberou, na emaily neodpovídají. Jediný zdroj, kde se mi je podařilo jednou kontaktovat, byl Facebooku, kde nakonec napsali, že se ozvou.

Jeden termín jízdy se nám podařilo u nich vykomunikovat, ale v den jízdy byl z jejich strany zrušen kvůli počasí. Náhradní termín poté nenabídli a nedaří se nám je znovu zkontaktovat, ani telefonicky, ani emailem.   V jejich obchodních podmínkách mají uvedeno, že voucher nelze vrátit. A pokud by nebylo možné jej vyčerpat kvůli nedostatku termínů, tak se platnost voucheru prodlužuje. Vzhledem ke špatné komunikaci z jejich strany bychom raději, když by nám po uplynutí platnosti voucheru vrátili peníze. Voucher stál kolem 4 tis Kč, tak to nechceme nechat být. Jaké máme v tomto případě právní možnosti? Díky za radu. Linda.

 

ODPOVĚĎ:
Můžete od smlouvy odstoupit pro její podstatné porušení, kdy se nedaří, nikoliv kvůli počasí, dohodnout termín využití voucheru, a to opakovaně a po delší dobu.
Odstoupení od smlouvy by mělo být písemné, je třeba je zaslat na adresu sídla společnosti a požadovat vrácení zaplacených peněz.
Doporučuji komunikovat výhradně v písemné formě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.