Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Můj dotaz je ohledně chyby/překlepu ve faktuře. Rodiče v létě 2019 rekonstruovali bytové jádro a kuchyň. Toto prováděl podnikatel, který není plátce DPH. K faktuře, kterou rodiče převzali při předání, dostali rozpis jednotlivých prací, ručně napsaný. Na tomto rozpise jsou truhlářské práce 105.340 Kč, na faktuře je ale uvedeno truhlářské práce 115.340 Kč. Tedy přesně o 10.000 Kč víc, což tedy rodiče zaplatili.

Bohužel si této chyby všimli až v říjnu 2019, předání bylo 30.6.2019. Řemeslníka tedy na to upozornili, ten uznal, že se jedná o překlep, ale tvrdí, že to již nelze vrátit. Nabízí jim doživotní servis nebo např. pokládku lina v dalších místnostech. A tak mě zajímá, jestli má pravdu, že jim to nemůže vrátit. Zdá se mi to divné. Děkuji za vaši odpověď. S přáním hezkého dne Linda.

 

ODPOVĚĎ:
V dotazu neuvádíte, čím přesně odůvodňuje řemeslník, že část peněz nejde vrátit, nicméně pokud byla uhrazena vyšší částka než měla být uhrazena, musí být přeplatek vrácen, ledaže se dohodnete jinak (např. právě provedením dalších prací). Doporučuji vést komunikaci s řemeslníkem výhradně v písemné podobě.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.