Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Když klient podepíše Rezervační smlouvu/SOSBk na nemovitost a při následné prohlídce před uzavřením kupní smlouvy zjistí, že rozměry sprchového koutu neodpovídají prováděcí dokumentaci, která mu byla předložena, resp. jsou i jiné drobné odchylky vynucené na stavbě při provádění jelikož architekti udělali chybu, mám právo na uplatnění reklamace na jakost výrobku a nebo nějaký jiný typ reklamace? Jde o to, že není ještě vlastníkem. Děkuji Ivo.

ODPOVĚĎ:
Zde záleží na obsahu rezervační smlouvy a smlouvy o smlouvě budoucí kupní. Rezervační smlouva primárně slouží k „rezervaci“ nemovitosti, tedy k tomu, že nemovitost nebude dále nabízena jiným osobám. Ve většině případů se v ní nehovoří o konkrétních vlastnostech nemovitosti, nicméně smlouvy se mohou lišit, zákon totiž umožňuje smluvním stranám, aby si nastavily práva a povinnosti dle svého uvážení. Proto je nezbytné prostudovat tuto smlouvu, zda se v ní nachází nějaké takové ustanovení, které dopadá na vzniklou situaci (jak již uvedeno výše, v rezervační smlouvě pravděpodobně nic takového nenajdete).
Obdobné toto může být v případě smlouvy o smlouvě budoucí. I zde je nezbytné důkladně prostudovat text smlouvy, zde lze očekávat, že text smlouvy bude více specifikovat nemovitost a také její vlastnosti, projektovou dokumentaci apod. Typicky pak také smlouva často obsahuje ustanovení o tom, jaké nastanou následky, pokud se např. ukáže, že některé tvrzení prodávajícího není pravdivé (a pod toto by šlo začlenit Vámi zmiňovaný případ).  

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.