Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Přes sociální síť facebook mne oslovila osoba, která slibovala zasílání informačních tipů na zápasy, které podle dotyčné osoby měly mít 100% úspěšnost. Za předpokladu, že by tip nevyšel mi měl vsazenou částku vrátit. Ze začátku jsem si peníze dával na sázkovou kancelář sám a sázel tipy, které mi posílal.

Později jsem mu svůj herní účet na sázkové kanceláři svěřil a osoba hrála za mne. Finanční prostředky jsem mu posílal na účet u České spořitelny. Celkově ze mne vylákal přes 700 tisíc. Ani jednou mi od něj peníze zpátky nepřišly. Pokaždé s jinou výmluvou. Komunikace přes facebook se přesunula na SMSky. Momentální situace je taková, že mi pořád slibuje, že peníze odešle, ale vždycky nastane nějaká "překážka" proč to zrovna teď nejde. Veškerou komunikaci, kde se píše o naší domluvě jak to bude probíhat, screenshotů vsazených tipů, platebních transakcích, které jsem mu zaslal, jeho slibů, dokonce i směnku, kterou nemám u sebe fyzicky, ale jen v pdf formátu. Vše mohu doložit. Chci se teda zeptat, zda je nějaká možnost, jak tyto peníze vymáhat. Jestli mám nějakou šanci a jak velkou a popřípadě na koho se obrátit s pomocí. Jestli na Policii nebo na právníka. Předem mockrát děkuji za odpověď a pomoc. David

ODPOVĚĎ:
Máte možnost věc řešit civilní i trestní cestou a doporučovala bych obě. Obraťte se s trestním oznámením na Policii ČR, jelikož opravdu došlo k trestnému činu podvodu či zpronevěry a dá se očekávat, že poškozený nebudete sám. Dále podejte žalobu o zaplacení dlužné částky a následně návrh na exekuci. Pro podrobnější informace bych rozhodně doporučila obrátit se na advokáta, protože rozbor a řešení tohoto případu bude minimálně na hodinu schůzky, abyste zvolili nejlepší, nejúčinnější a pro Vás nejméně nákladný postup.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.