Počet stránek ve webu: 43.133

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před dvěma lety jsem podala žádost o koupi pozemku, který byl cca 200 let majetkem naší rodiny, ale poslední majitel (prastrýc) zemřel bez potomků a vše připadlo státu a později přešlo do majetku obce. Až nyní byla moje žádost vyřízena a kupní smlouva je na světě. Chtěla bych se zeptat, zda je mojí povinností uhradit právní služby v této věci, je to uvedené v kupní smlouvě, ale já s tím nesouhlasím, neboť obec požaduje za m2 pozemku 60 Kč, což se mi zdá opravdu hodně a protože mám tedy zaplatit již tak pro mě vysokou cenu 54 tis. za zahradu, která ještě nedávno byla loukou, tak se mi nechce platit žádné právní služby, které jistě vyšplhají do několika tisíc. Poradíte mi, prosím, jak bych mohla toto nezaplatit? Děkuji a přeji hezký den, Vanda


ODPOVĚĎ:
Pokud jste podepsala kupní smlouvu, ve které se zavazujete mimo jiné i k zaplacení takto stanovené částky za právní služby, budete ji muset zaplatit. V opačném případě je možná jedině dohoda s obcí.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.