Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dobrý den, mohu uplatňit záruku na nekvalitní práci ohledně nátěru fasády na dvou domech? Upřesnění - smlouvu o dílo nemám ani na jeden dům a nedostatků jsem si všiml na obouch domech až teď po 22 měsících. Práce byly dělány najednou - dokončeny a zaplaceny 25.8.2008. Zedník dostal zaplaceno bez faktury na jeden dům a na fakturu na druhý dům. Materiál jsem dodal já. Práce byla převzata ústně bez jakýchkoliv nedostatků 25.8.2008. Nerad bych reklamoval po záruce abych se ušetřil trapasu. Moc děkuji, Pavel


ODPOVĚĎ:
Smlouva o dílo má dle Občanského zákoníku záruční dobu 6 měsíců. Ve Vašem případě jste si nedomluvili žádnou speciální záruční dobu, ani Vám nebyl vystaven záruční list s delší záruční dobou, takže nemáte nárok na opravu fasády  v záruce.  

Zákonná záruční doba 24 měsíců platí pouze u prodeje spotřebního zboží. Ve Vašem případě jde ale právě o smlouvu o dílo.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.