Počet stránek ve webu: 43.121

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám dotaz ohledně dědictví a dědění. Po zesnulém otci zbyly tři děti jako dědicové (každé má jinou matku) a dvě z toho jsou nezletilé. Aby mohly být prodány nemovitosti, které byly předmětem dědění, musí se podat k soudu návrh na schválení prodeje nemovitosti u nezletilých. Mně, jakožto zletilé osobě bylo řečeno právním zástupcem jednoho nezletilého, že k návrhu musí být připojena podepsaná kupní smlouva s úředně ověřenými podpisy dědiců, jakožto prodávajících. Pokud ale není zajištěn kupující nebo se později objeví nesoulad mezi mými zájmy a zájmy právního zástupce dalšího dědice a na kupní smlouvě bude již můj podpis, budu mít právo od smlouvy odstoupit? Radka



ODPOVĚĎ:
Váš návrh na uzavření kupní smlouvy můžete odvolat do doby, než tento návrh dojde druhé straně – kupujícímu. Poté nelze odvolat návrh, který je označen jako neodvolatelný, nebo také ve lhůtě, která je určena k jeho přijetí.

V ostatních případech můžete návrh odvolat než kupující odešle přijetí návrhu Vám, jako prodávajícímu.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.