Počet stránek ve webu: 43.147

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Zemřel mi tatínek, po jeho smrti jsem obdržela od bratra písemné vyjádření, že se vzdává dědictví po otci. U notáře bylo vše ověřeno a zapsáno vzdání se dědictví. Teď bratra pustili z vazby a vyhrožuje mi. Už taťka s ním měl velké problémy, přišli k němu exekutoři kvůli bratrovi, stále mu někdo vyhrožoval. Ani na jeho pohřeb se bratr nedostavil a teď mi stále vyhrožuje.

Toto mi napsal přes sestru, protože já jsem si ho všude zablokovala ohledně jeho vyhrožování.
Čau Irmo, dej vědět Lídě, že pokud do této středy se mi nepřipíše dědictví na účet, podám na ni trestní oznámení, zažádám o zrušení rozhodnutí soudu o dědictví, zažaluji o manipulaci s majetkem. Kriminálka mi to radila už před měsícem. Jsem šest měsíců z kriminálu a ona s tím nic nedělá. Jinak sazba tam je od 2-12 let.
Co mám dělat, jaké jsou mé možnosti? Děkuji za odpověď.

 

ODPOVĚĎ:
Buď na výhrůžky nemusíte reagovat nebo se obraťte na Policii. Dědické řízení bylo pravomocně skončeno a není žádná možnost, aby bratr cokoliv obnovil nebo vzal zpět. Tedy pokud by se jeho výhrůžky stupňovaly, obraťte se na Policii. Vy žádný trestný čin nepácháte.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.