Počet stránek ve webu: 43.141

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

8 let jsem byla milenkou staršího movitého pána. Celou dobu mě finančně podporoval. Vše ale ze svého vlastního rozhodnutí, nikdy jsem ho o nic nežádala. Po rozchodu z mé strany mě stalkuje a neustále kontaktuje, až došlo na výhružky. Teď mi poslal sepsanou dohodu včetně předpisu splátek na vrácení mého dluhu vůči němu z doby trvání našeho vztahu.

Podotýkám, že jsme se nikdy nedohodli, ani ústně ani písemně na tom, že jsou to půjčky. Chci se zeptat, jak mám postupovat a jestli je možnost, aby se tohle dostalo až k soudu, jak on sám vyhrožuje. Děkuji.

 

ODPOVĚĎ:
Jestliže nebyla dohoda o tom, že se jedná o půjčky, nejste povinna něco vracet. Pokud by došlo ke sporu, musel by tento pán prokázat, že jste se dohodli na tom, že tato finanční podpora byla pouze půjčkami, nikoliv darem, což dle Vámi sdělených informací není příliš reálné.
Doporučuji veškeré jeho požadavky písemně odmítnout a nepodepisovat žádné splátkové kalendáře, uznání dluhu apod.
Můžete se také obrátit na některého z advokátů, aby byly Vaše práva náležitě chráněna a aby Vás v tomto sporu zastupoval, kontakt zde: www.advokatikomora.cz.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.