Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Mám 4 děti v pěstounské péči, bydlíme v paneláku. Na SREALITY.CZ, jsme sehnali pronájem zahrady s chatičkou. chata je bez vody a elektřiny. Majitelka slibovala, že se bude snažit vše zařídit, což ve smlouvě nemám. Ukončila jsem nájem k 3.7.2019. Za tento pronájem jsem zaplatila 36000 Kč, t. j. měsíčně 3000 Kč a prý realitce 5000 Kč. majitelka mi nechce peníze vrátit. nájem jsem měla od 29.6.2019. Co mám dělat? Chci nájem ukončit a vrátit peníze. Děkuji za odpověd, Irena

ODPOVĚĎ:

Dobrý den,
jestliže nemáte smluvně ujednáno, že bude ke dni předání nemovitosti zapojena voda a elektrika, pak se majitelka nedopustila žádného protiprávního jednání a nájemní smlouvu můžete ukončit pouze řádně jejím vypovězením. V takovém případě ovšem plyne minimálně zákonná tříměsíční výpovědní lhůta. Předplacené nájemné, které nebude „spotřebováno“ z důvodu ukončení nájmu Vám pak musí majitelka vrátit.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.