Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Chtěli jsme si vyměnit topení v družstevním domě a teď ho reklamujeme u Bytového družstva, protože u některých nájemníků je v bytech zima. Nechala jsem si vypracovat znalecký posudek, pak se prokázalo i měřením zdravotního ústavu že nejsou dodrženy hygienické normy v některých bytech.

Zjistili jsme že Bytové družstvo zadalo špatné údaje pro vypracování projektu k výběrovému řízení, topení jsou poddimenzována.
Bytové družstvo odmítá vypracování nového projektu - stále nechce dát do pořádku a budeme nuceni teď řešit soudní cestou.
Chtěla bych se zeptat jestli můžeme žádat soudně vypracování nezávislého nového projektu jak měla být ve skutečnosti provedena rekonstrukce celé topné soustavy, nebo si musíme i my nájemníci nechat vypracovat od nějaké firmy jako důkaz že bytové družstvo pochybilo. Děkuji, Radka

 

ODPOVĚĎ:
Mám za to, že k podání oprávněné žaloby bude stačit znalecký posudek, který jste nechala vypracovat a měření zdravotního ústavu. V žalobě pak navrhněte vypracování nového projektu, neboť je pravděpodobné, že soud by jeho vypracování zadal i případě, že byste k soudu „šli“ s vlastním projektem.

 

► Stránka obsahuje odpověď na tato témata:

  • Nedostatečně silné topení, vytápění v družstevním bytě, bytě družstva kvůli poddimenzovanému topení - jak problém vyřešit?
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.